Header Ad

Header Ad

Kan du rense dine tagrender selv?

Der er rigeligt at gøre på et hus. Uanset hvor meget handyman du er, så er der nogle opgaver, som du er nødt til at tage hånd om. Mange af disse praktiske opgaver kan du nok klare selv, og andre er du nødt til at overlade til diverse eksperter.

Når det kommer til tagrenderensning, så ligger det i en gråzone. På den ene side er det ikke spor svært at rense tagrender. På den anden side så kan tagrender sidde så højt oppe eller være så svære at komme til, at du må hyre en fagmand til det.

Når du selv står for tagrenderensning

Det er vigtigt, at tagrenderne bliver renset mindst en gang om året. Alt det regnvand og smeltevand, der falder på tagets store areal, skal gerne ledes væk fra huset og videre afsted i kloakken. Hvis tagrenderne ikke giver vandet fri passage, så render vandet ned og gør husets sokkel og fundament vådt. Det er ikke godt.

Desuden kan tagrenderne risikere at frostsprænge, hvis der kan stå vand i dem.

Derfor må tagrenderne og nedløbsrørene holdes rene. Det sker simpelthen ved, at du fjerner alt det, der ligger i tagrenden. Det kan være sådan noget som blade, fjer, kogler, grannåle, smågrene og så videre. Det kan du samle op med hånden, eller du kan bruge en lille skovl eller lignende.

I de fleste tilfælde må du op at stå på en stige for at nå derop. Er det et ret højt hus med flere etager, eller kan stigen ikke nå hen til tagrenden, så kan du enten leje en lift eller hyre en fagmand. Det kan du naturligvis også gøre, hvis du ikke kan gøre det selv. Eller hvis du prioriterer din tid anderledes.

Hyr en fagmand til tagrenderensning

Det er helt i orden at udlicitere den opgave, det er at rense tagrender. Det er der flere fordele ved. Det kan godt betale sig for dig at overlade tagrenderensningen af følgende årsager:

  • Det er nemt og bekvemt
  • Det bliver gjort grundigt
  • Det er hurtigt gjort
  • Det er godt for huset

Hvis du for eksempel får lavet en form for fast aftale med den lokale tagrenser om, at han kommer fast en eller to gange om året, så behøver du slet ikke at tænke på, at det skal gøres. Så ved du, at det bliver gjort på det aftalte tidspunkt, og alt er godt.

Hvornår skal tagrenderne renses?

Tagrender bør som minimum blive renset en gang om året. Det er mest optimalt at gøre det efter løvfald, og inden frosten sætter ind. Bor du i et område, hvor der er mange blade og gran- eller fyrrenåle, der kan ende i tagrenden, så bør de blive renset i hvert fald to gange om året.

Tagrenderensning kan ske året rundt. Der skal bare ikke ligge sne eller tilfrosset vand i dem. Sørg også for at tjekke, om der er fri passage gennem nedløbsrøret. Det må ikke være stoppet til. Alt vand fra huset skal kunne rende helt frit til kloakken.

You May Also Like

About the Author: Manager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *