Header Ad

Header Ad

Vinderup friluftsliv – Det her kan du lave i Vinderup!

Vinderup er en lille by på den nordlige del af Vestjylland. Der er massere af natur, og der er et stort udbud af steder man kan campe og tage på telttur. Derfor er dette et af Danmarks bedste steder at tage på campingtur. Så snup dit campingtelt eller køb et her på telt tilbud og kom af sted. Du kan evt. tage af sted med familie, venner eller bekendte og en fantastisk tur. Udover camping, så tilbyder Vinderup en fantastik natur, som man ikke kan finde nogen andre steder. Du behøver ikke det store for at opleve dette, en simple biltur igennem landskabet, er rigeligt for at få en god oplevelse.

Vinderup seværdigheder

Vi har lavet en lille liste over ting, som man burde opleve i Vinderup og i Vinderup omegn.

  1. Som nummer et anbefaler vi, at du besøger frilandsmuseet i Hjerl hede. Dette er et smukt naturområde, hvor der bliver afholdt en masse arrangementer. Her i julen er der et stort julearrangement, som er perfekt til børnefamilien.
  2. Som nummer to, så anbefaler vi at du tager et kig forbi Vinderup Egnshistorisk Arkiv – Her kan du finde alt omhandlende byens historie, og blive klogere på hele området.
  3. Struer Museum er placeret som nummer tre på listen. Dette museum er meget nostalgisk, og der er altid en spændende udstilling, som du helt sikkert ville finde interessant!
  4. Kurbad i Limfjorden er ikke rigtig en seværdighed, men det er en fed oplevelse, det er en fantastisk spa oplevelse, som er perfekt til alle som elsker deres egen krop.
  5. Den Japanske have – En lille smuk perle, som befinder sig i Struer. Dette sted afsindigt smukt, og fortjener helt sikkert et besøg.

Byens historie

Vinderup er oprindeligt en lille stationsby. Hele byen er bygget op omkring denne togbane, som strækker sig langt gennem Jylland. Vinderup er placeret mellem Struer og Viborg. Før 1970 var stationsbyen Vinderup ikke engang placeret i Vinderup kommune, dengang for mange år siden hed kommunen for Sahl, som helt tilbage i 1905 angav Vinderup som stationsbyens navn.

Byen kan spores helt tilbage til 1865, da togbanen blev bygget og stationen blev lavet. Dengang var der næsten ingen mennesker i byen, som årene gik, kom der flere og flere mennesker til byen.

Byens fremtid

Byen har vokset sig stor gennem de sidste par år, og nu rummer byen hele 3.164 indbyggere. Men man regner med at denne udvikling vil stilne lidt af over det næste par år. Mange mennesker er begyndt at udvandre til større byer, og disse lidt mindre byer mister stille og rolig deres indbyggere. Dog kan dette dog godt nå at vende, men der er ingen som der er helt sikre på, hvad der kommer til at ske små byer som Vinderup.

You May Also Like

About the Author: Manager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *