tyskland

3 år siden |  0 comments  |  Turisme

Når man tænker på Tyskland er det første billede der dukker frem på nethinden ikke umiddelbart et af flotte bygninger, spændende arkitektur og historiens vingesus. Vi tænker måske i stedet på bratwurst, lidt for overvægtige, lidt for blege, strandgæster med små shorts der er trukket lige lidt for langt op, en mavepung på maven, eller måske vandrer vores tanker hen til anden verdenskrig eller den kolde krig, stasi og Berlinmur.
Men hvis det er det eneste vi tænker på risikerer vi at gå glip af rigtig meget. Tyskland har nemlig en lang række spændnede seværdigheder, og som naboland bør man næsten besøge bare nogle af dem. Prøv f.eks. nogle af følgende seværdigheder i Tysland:

Neuschwanstein Slot


Vi starter listen med seværdigheder i Tyskland med Neuschwanstein Slot. Slottet ligger i Bayern, og er et arkitektonisk mesterværk. Det blev bygget i slutningen af 1800-tallet og er på den måde relativt nyt. Det ligger på toppen af et bjerg, omgivet af ren eventyrlandskab med smukke søer og flotte træer. Det siges faktisk at det var dette slot der gav Walt Disney inspirationen til det berømte Disneyslot der er i starten af alle disneyfilm.

Berlin Zoologiske Have


Vi har ret gode zoologiske haver i Danmark, både i København og århus, og også en del gode dyreparker, men det er ingenting sammenlignet med hvad de har i Berlin. Her er der nemlig over 13.000 forskellige dyrearter man kan komme og kigge på, og med sin størrelse er den zoologiske have i Berlin en af verdens største. Her kan man sagtens bruge det meste af en dag (hvis altså man kan nå det for alle de andre ting man gerne vil se).

Rådhuset i Frankfurt


Vi fortsætter listen med endnu en by, nemlig Frankfurt, hvor vi er nået til rådhuset. Rådhuset er fra 1300-tallet og der derfor omkring 700 år gammelt - det må vist siges at være meget imponerende. At tage til Frankfurt bare for at se på rådhuset vil nok være lidt meget, men er man dernede skal man ikke snyde sig selv for oplevelsen af denne historiske bygning.

Kölner Dom


Katedralen er den største kirke i hele Tyskland, og den største gotiske kirke i hele Nordeuropa. De to spir er hele 157 meter høje, og kan ses fra hele byen. Under anden verdenskrig blev en stor del af den historiske kirke desværre ødelagt, men den er blevet restaureret igen, og man kan altså igen forbløffes over synet af denne kæmpemæssigt bygning.

Oktoberfest


Har man mulighed for at tage til München i efteråret kan man få sig en oplevelse ud over det sædvanlige. Her holdes der nemlig den traditionelle Oktoberfest hvor over 6 millioner mennesker fester med øl, pølser, sang og hygge. Barpigerne har de traditionelle oktoberfest kostumer på, og stemningen er god. Faktisk er oktoberfest overraskende fredeligt og man kan trygt tage ned og være med, også selvom man er kvinde. Er man alligvel i München kan det være man også kan få tid til at se på nogle af de andre spændende seværdigheder byen har at byde på, men ellers er oktoberfesten også en fest nok i sig selv.

Olympiapark


Sidst men ikke mindst på listen - vi bliver i München og vælger denne gang Olympiapark. Det var her der blev afholdt Olympiske lege tilbage i 1972, og det er et kæmpe område fyldt med søer, cykelstier, koncertfaciliteter og meget andet der skal til når man afholder Olympiske Lege. Har man set det i fjernsynet dengang bliver det sjovt igen at se hvordan det ser ud, og har man aldrig set det før er det stadig sjovt at gå rundt blandt tidligere tiders store bygninger.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Vinderup friluftsliv – Det her kan du lave i Vinderup!

Vinderup er en lille by på den nordlige del af Vestjylland. Der er massere af natur, og der er et stort udbud af steder man kan campe og tage på telttur. Derfor er dette et af Danmarks bedste steder at tage på campingtur. Så snup dit campingtelt elle...

Read More
Vil du gerne prøve en krydret version af Danmark? Find billige flybilletter til Oslo

Danmark er et dejligt land, det kan ikke benægtes. Nogle ville endda sige, at vi måske er blevet lidt for forkælede på mange måder. Men mener man det, burde man tage en tur til Norge. Finansieret bl.a. af de store oliereserver er Norge et af de riges...

Read More
Planlæg ferien nu!

Vi er midt i oktober, og det er efterhånden ved at blive koldt herhjemme. Vinterjakkerne er kommet frem, og man begynder at længes mod varmere himmelstrøg. Og det er fint, for det er det helt rigtige tidspunkt at planlægge sin ferie på. Mange kommer...

Read More