Header Ad

Header Ad

Tag din telefon med i bilen med en iPhone holder

En af de smarteste ting ved en iPhone, og måske en af de ting der har ændret sig mest i forhold til dengang man havde de gamle telefoner med knapper man kunne trykke på, er hvordan man bruger den i bilen. Moderne iPhones har jo Siri som man kan tale til og som kan læse op for en, og det er ekstremt brugbart i bilen, hvor man jo gerne skal have fokus på vejen og ikke på en skærm.

Det bedste ville måske i virkeligheden være hvis man helt kunne vente med opkald, sms’er, e-mails og alt det andet til man var færdig med at køre, sådan at man kunne holde fuld koncentration på vejen og dem omkringkørende trafik, men det er nok lidt urealistisk at tro at man kan gøre det. I stedet kan man sætte det op sådan at man bruger hænderne så lidt som muligt – og det viser vi dig hvordan man gør her:

Installering

Det første du skal gøre er at gå ind på din iPhone og så ind i indstillinger for siri. Her skal du så slå til at du kan tale til hende uden at skulle trykke på en knap, altså at du bare skal sige ”Siri gør det” og så gør hun det. Det er en ret fed feature, især når man kører bil og har andet at bruge hænderne til, men den bruger også en masse strøm, så derfor virker det kun når man har sin iPhone tilsluttet strøm (og måske bliver det også lidt irriterende hvis man ikke kører bil, men så kan man jo altid slå det fra igen). Hvis du er i tvivl om hvordan man gør kan du kigge inde på iPhoneluppen som er en dansk guideside til iPhones.

Nå, men det med strøm bringer os videre til den næste del af opsætningen. Du skal nemlig sørge for at have en oplader med i bilen hvis du skal kunne bruge din iPhone til noget fornuftigt. Ellers vil den alt for hurtigt løbe tør for strøm, og du vil ikke kunne tale direkte til Siri.

Strømmen består af to ting. Først skal du have en adapter der kan gå fra din cigaretoplader og over til et usb-stik, sådan at din cigarettænder bliver lavet om til et usb-stik. Nogle gange kan man måske være heldig at finde dem til 20-30 kr., men ellers koster det omkring 100. Har du en nyere bil har de måske indbygget USB-stik direkte i bilen.

Så skal du have en ledning fra usb-stikket og hen til din iPhone. Her kan du tage den fra din normale oplader eller bare købe en ekstra (nok rarest) så du altid har en liggende i bilen. Også sådan en ledning (hvis du køber en uoriginal) kan erhverves fra omkring 100 kr.

Så er det tid til at finde noget som din telefon kan sidde fast i, altså en iPhone holder til bilen. Her er der flere forskellige modeller du kan vælge imellem alt efter hvor meget du har lyst til at give, og hvilken type bil du har. Du kan kigge på denne liste over iPhone holdere til bil for at få en ide over hvilke modeller der findes. Hvilken du vælger gør ikke så meget, bare det er en der kan sidde godt fast.

Brug

Nu når du har stillet det hele op er det ligetil at bruge. Bed Siri om at læse dine mails eller din kalender, ring til folk du kender eller brug køretiden på at diktere mails og noter – mulighederne er mange og hvad du vil er helt op til dig.

You May Also Like

About the Author: Manager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *