Header Ad

Header Ad

Sund med kylling og hvidløg

Der findes ikke en kur i dag, hvor kylling og hvidlæg ikke indgår. Det er den magreste og sundeste form for kød sammen med hvidløg, der sætter gang i din forbrænding og booster dit immunforsvar.

Herunder finder du inspiration til, hvordan du kan bruge de to sunde ingredienser i lækre retter til hverdag og fest, uden at du når at køre kold i dem før du når din drømmevægt.

Marineret kylling

Den oplagte måde at kombinere de to er ved at lave en lækker og smagfuld marinade, som kyllingen ligger og trækker i, inden den steges på en tør pande.

Der findes en lang række forskellige marinader, men fælles for dem alle, er at de forsøger at ramme den perfekte balance mellem surt, sødt og salt. Derfor skal du altid huske at have ingredienser i de tre smagshjørner.

En sikker klassiker er:

  • 1 frisk rød chili

2 – 3 fed hvidløg

  • 0,5 dl olivenolie

  • skal og saft af 1 usprøjtet, økologisk citron

  • salt og peber, gerne friskkværnet

Den er let og lækker. Bland alle ingredienserne – chilien hakkes groft og hvidløget presses gennem en hvidløgspresser. Lad det trække ca 15 minutter inden du lægger kyllingen i og lader den trække i mindst en time.

Du kan bruge almindelige kyllingefileter, men er du mere til en hel kylling kan du dele den i passende stykker med en fjerkræsaks, for at få glæde af alle de sunde og skønne dele på kyllingen.

Let ovnkylling

I en travl hverdag kan det være svært at nå at lave både sund og hurtig aftensmad til hele familien, men med denne variation af kylling, får du det hele på en gang, uden at skulle stå i køkkenet flere timer.

Du skal bare vælge dine yndlingsrodfrugter og lægge dem i et ovnfast fad sammen med 7-8 fed hvidløg. Ovenpå lægger du en kylling, du har det i passende stykker, eller det passende antal kyllingefileter.

Krydr efter smag og sæt hele herligheden i ovnen i ca 50 minutter eller til kyllingen er gennemstegt og rodfrugterne er bløde. Har du ikke et stopur ved hånden kan du finde det på nettet, så du ikke glemmer tiden.

Det bliver ikke meget lettere og heller ikke meget mere sundt og lækkert. Bliver der ikke spist op på dagen kan du med stor fordel bruge resten af rodfrugterne i en lække mos sammen med lidt ekstra kartofler dagen efter.

Kyllingesuppe

Der findes ikke noget mere hyggeligt og lækkert end en skål god, varm suppe, når det er koldt og blæsende udenfor.

Og er du glad for den sunde livsstil findes der heldigvis en lang række skønne og velsmagende supper, der lever op til det krav. Prøv for eksempel en lækker og fyldig kyllingesuppe med dine yndlingsgrøntsager i boullion med stykker af ristet kylling og et drys friske krydderurter på toppen. Nyd den eventuelt med rugbrødscroutoner for at give den lidt ekstra bid.

Har du travlt, kan du snildt bruge den klassiske kyllingesuppe på frys og bare tilsætte lidt ekstra grøntsager og kylling efter din smag.

You May Also Like

About the Author: Manager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *