Header Ad

Header Ad

Svigter hørelsen?

Dårlig hørelse er ved at blive en slags folkesygdom. Det er en lidelse der kan ramme alle, på tværs af sociale og aldersmæssige skel. Dårlig hørelse kan have flere årsager. Den mest alvorlige form er totalt høretab. Det sker typisk kun når hørenerven bliver ødelagt. Det kan ske igennem en infektion i hørenerven eller ved fysisk trauma. En alvorlig hovedlæsion kan fx skade hørenerven eller endda hørecenteret i hjernen.

I sådanne tilfælde er der i dag ingen behandlingsmuligheder.

Men mest udbredt er høreskader der sker i øresneglen. Det medicinske navn for sneglen er ”Cochlea”. Øresneglen er nemlig formet som et sneglehus. Indeni findes der meget fine små hår, kaldt flimrehår. De er meget følsomme og kan blive skadet af fx høj støj, men også af arvelige forhold der nedbryder dem med alderen.

Denne slags høreskade kan i dag behandles relativ godt med høreapparater.

Lyd skaber tryk i øret

Lyd er faktisk luft i rytmisk bevægelse. Lyden går igennem øregangen, bliver opfanget af trommehinden som vibrerer og sender signalerne videre i øresneglen. Høj støj er luft der bevæger sig med stor kraft. Det kan simpelthen blæse de må flimrehår omkuld. Når de ikke kan rette sig op mere, bliver hørelsen på det tilsvarende område skadet.

Vores hørelse fungerer i et frekvensområde fra 16 Hz til 20.000 Hz. Forskellige områder i øresneglen er ansvarlige for forskellige frekvensområder.

Høretab der sker pga. støj er altid individuelt forskelligt. Det kræver også en individuel behandling, dvs. høreapparatet skal være tilpasset individuelt.

Heldigvis kan det nu sagtens lade sig gøre, med moderne høreapparater.

Oticon tilbehør og høreapparater

Oticon er en dansk virksomhed der producerer høreapparater i verdensklasse. De små apparater gemmer på en meget avanceret elektronik. Indeni høreapparatet gemmer sig en mikrochip med en regnekraft der sagtens kan matche din PCs ydelse.

Når du får et høreapparat skal dit høretab først analyseres. Det sker igennem en meget detaljeret høreprøve som så bliver analyseret af en computer. På den måde bliver de frekvensområder som er påvirket af høreskaden fundet med stor præcision.

Høreapparatet bliver tilsluttet computeren og en speciel software vil så justere det automatisk. På den måde kan høreapparatet indstilles til at forstærke netop de frekvenser som du ikke kan høre gode nok.

De frekvenser du godt kan høre, bliver ikke forstærket. Det er en enorm fordel overfor tidligere høreapparater. De kunne kun forstærke al lyd som gjorde at hørelsen simpelthen blev udsat for endnu mere støj.

Stream direkte til dit Oticon høreapparat

En af de allerbedste detaljer med Oticon høreapparater er, at de nu også har Bluetooth. Det gør at du kan streame direkte til høreapparatet fra din smartphone eller tablet. Hvis din PC eller dit TV har Bluetooth, kan du også streame derfra.

Det giver en helt perfekt lydoplevelse som for kun et par år siden ikke var mulig. Med streaming kan du undgå det kvalitetstab der sker når lyden skal igennem høreapparatets mikrofon. Der findes også en hel del tilbehør til Oticon høreapparater. For eksempel Oticon Connectline. Det er en omfattende serie med trådløst Oticon tilbehør. Bl.a. til at forbinde høreapparatet med dit TV, også uden Bluetooth.

You May Also Like

About the Author: Manager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *